Med plads til de varme farver, personlighed og de finurlige detaljer, kan denne indretningsstil bare noget helt særligt!
Se nyhedsbrevet online her!
 
Kære læser

Tag skridtet tilbage i tiden med os og lad dig fortrylle af den nostalgiske charme, som retroindretning bringer med sig.

Fra farverige mønstre til tidsløse detaljer – vi dykker ned i, hvordan du kan bringe fortiden ind i nutidens indretning. Få i dette nyhedsbrev inspiration, tips og ideer til at bringe et retro twist ind i dit hjem.

Men først... hvad er retro egentlig?

Retro er en tilbagevendende boligtrend, der omfavner farver, organiske linjer og nostalgi. Det står i kontrast til den klassiske, minimalistiske skandinaviske stil, der ellers er udbredt i moderne hjem.

Retro dækker over hele indretningshistorien, men især 1950'erne, 60'erne og 70'erne skiller sig ud som ikoniske retroperioder. Disse årtier er særligt kendetegnet ved spændende hjem med plads til varme farver, personlighed og finurlige detaljer.

Så, hvordan bringer du retro ind i dit hjem? Læs videre nedenfor for 5 gode tips!

Eller læs vores fulde retro-guide her
1982 Gustavsberg kunstjuleplatte, Jomfru Maria med Jesusbarnet
1982 kunstjuleplatte, Gustavsberg | Før: DKK 995,00, Nu DKK 495,00

5 gode tips: Sådan indretter du med retro-elementer

1. Brug farver og skab kontrast

Stærke farver som gul, orange og rød, men også olivengrøn og blå forbindes ofte med retro, især hvis du skaber kontrast ved at kombinere pangfarver med f.eks. brændte jordfarver. - Der findes nemlig ikke noget der skriger retro boligindretning mere end kontrastfarver i boligen!

Bland ikke alle de stærke farver sammen, da det hurtigt kan blive rodet og ganske enkelt for meget. Tilføj evt. de stærke farver gennem pynt og nips, mens at de støre møbler i din indretning er i mere neutrale farver.

Du kan også bruge pastelfarver, men her skal du passe på med at disse ikke er de eneste farver du benytter. Sæt en enkelt pangfarve ind mellem de sarte farver, igen for at skabe kontrast.

Find en masse farverigt pynt til boligindretningen her
Tenera Fajance skål, Aluminia/Royal Copenhagen nr. 168-2884
Tenera Fajance skål, Aluminia/Royal Copenhagen | DKK 398,00

2. Bring de bløde former frem

En af de helt store kendetegn fra især 1970’erne er de bløde silhuetter, som udspringer af den mere afslappede livsstil fra 1960’erne og frem.

Der findes et hav af forskellige måder at bringe bløde former ind i indretningen, og det behøver ikke kun være gennem større møbler. F.eks. kunne det være i form af retro lamperen smuk plattevæg eller med vaser og krukker i stentøj, keramik og fajance.

Stentøjsskåle, Royal Copenhagen
Firkantet stentøjsskål, nr. 21872, Royal Copenhagen | Før: DKK 221,00, Nu DKK 195,00
Firkantet stentøjsskål, nr. 21871, Royal Copenhagen | Før: DKK 272,00, Nu DKK 195,00

3. Øje for detaljerne

Ligegyldig hvilken stil, du indretter dig med, så ligger det hele i detaljen. – Det er nemlig heri, at du kan skabe stemning! Der er masser af ting, du kan bruge til at skabe den helt rigtige stil og stemning med, f.eks. små porcelænsfigurer eller vaser og skåle i farvet glas.

Husk at være opmærksom på kvalitet når du shopper efter retrodetaljer. Ikke alle ting med det helt rigtige retro-look har helt samme kvalitetsstandard og derfor kan de bære præg af at være mange årtier gamle. - Og det er jo ret ærgerligt!

Dickies Mama, Mor og søn, Bing & Grøndahl figur nr. 1642 eller 413
Dicks Mama, figur nr. 1642 eller 413, Bing & Grøndahl | Før: DKK 2396,00, Nu DKK 1595,00

4. More is more

Du kender måske udtrykket “Less is more” (Mindre er mere). Men det udtryk kan du godt glemme, når det kommer til retro! Retro handler nemlig om at fylde hjemmet op med mangfoldighed og personlighed via et overskud af interiørgenstande.

Fyld dit hjem op med alle de rette nipsgenstande, vaser, lamper, puder og nostalgiske objekter, så det i sidste ende afspejler hele din personlighed i al dens herlighed.

Find gode tilbud på indretningsting her
Retro lamper
Blå keramikskål, nr. 3456, Søholm | DKK 175,00
Blå stentøjsskål, nr. 3455, Søholm | DKK 249,00
Blå vase, nr. 3355, Søholm | DKK 495,00

5. Vær modig – Originale ideer skaber rammerne

Det kan virke ret uoverskueligt. Alle de mange farver, materialer og mønstre der skal komplimentere hinanden, hvordan kan det da lade sig gøre? Men svaret er faktisk ret simpelt; du skal slippe bekymringerne fri og lade legen overtage. – For kun sådan kan retro boligindretning lykkes.

Det er en del af stilen, at rummet i figurativ forstand er højlydt, travlt, og måske endda lidt mærkeligt. Alt sammen på den mest personlige, livsglade og befriende måde. – Så vær modig og hop ud i det!

Læs vores fulde retro-guide her
Søholm
Stentøjs kuglevase, nr. 3232-2, Søholm | DKK 349,00
Bloklysestage, nr. 3223, Søholm | DKK 195,00
Stentøjsfad, Søholm | DKK 349,00

TIP: Mærker og kunstnere du kan kigge efter, når du shopper retro!

Hvor skal man starte, når man kigger efter retrofund?

Nogle brands og kunstnere er særligt kendetegnet ved deres retroprodukter. Dette gælder f.eks. SøholmMichael Andersen og SønIpsenNittsjöRørstrandArabia, samt svenske Gustavsberg.

Nogle af de kunstnere, som du også kan holde øje med, er f.eks. Nils ThorssonMichael BangElisabeth SelchauMarianne JohanssonBode WillumsenJørgen Mogensen og Beth Breven, som mange forbinder særligt med retro-stilens ånd.

Du kan finde mange spændende retro ting her
 
 

Vi håber du har nydt indholdet i dette nyhedsbrev. Hvis du har en ven, nabo eller kollega, som du tror kunne være interesseret, er du velkommen til at dele mailen med dem!

De bedste sol hilsner

DPH Trading

Lone Risager Therkelsen
(2.generation hos DPH)

 
 
 
 
 
 
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til YouTube-profil   Link til Pinterest-profil  
 
Du kan også se vores kæmpe udvalg af spændende ting, ny og gammelt, på
 
Vi sender primært med GLS og PostNord. Alle ordre over kr. 999,- leveres fragtfrit i Danmark. Ved køb for under kr. 999,- vil fragt blive tilføjet og præsenteret før betaling.
DPH Trading - Løkkegravene 49 - 5270 Odense N, Danmark
Åbningstider

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo