80 år med DPHs fader... | Fødselsdagskonkurrence!
Se nyhedsbrevet online her!
Jørgen fylder 80 år!
Kære læser
Ja, den er god nok. - Jørgen Risager, min far og skaberen af DPH Trading, fylder i dag 80 år! Og det skal fejres!
Jørgen holder fødselsdagskonkurrence

Vi fejre Jørgens 80 år ved at give 80% rabat til én heldig kunde

I anledning af Jørgens 80 års fødselsdag, har Jørgen besluttet at han vil udtrække én heldig vinder blandt de kunder, der bestiller online på hans fødselsdag (i dag, d. 8/2-2023).
 
Den heldige kunde vil få 80% rabat på sit køb. Det vil foregå på den måde, at alle ordre gennemføres som normalt via vores website, men når vi fakturere og trækker betalingen, vil vi give 80 % rabat på købet til en tilfældig udvalgt kunde. - Denne kunde vil få direkte besked d. 9/2-2023.
 
Hvis du vil være med i lodtrækningen om at få 80% rabat, så gå ind på vores website og bestil i dag.
www.dphtrading.dk
www.dphtrading.com
www.dphtrading.de

Rejser sig altid igen...

Min far lader sig ikke slå ud af noget. Det har han bevidst mange gange i sit liv. - Tingene er nemlig ikke altid gået som planlagt.
 
Når jeg ser tilbage på de mange gange hvor noget er gået galt, så må jeg indrømme, at jeg nogen gange har tænkt, at det da er utroligt, at min far aldrig mister modet. 

Selv ikke en brækket ryg kan få min far til at vakle...

I sommers væltede min far med en af hans traktorer og brækkede ryggen. - Han gennemgik en stabiliserende ryg opperation, en kæmpe operation med efterfølgende enorme smerter.
Jørgen rejser sig altid igen - Også efter et styrt med en traktor
Han var sat helt ud af spillet i nogen tid. - Men her 6 måneder senere joker vi med, at DPH har fået sit eget motionscenter. Jørgen har nemlig anskaffet sig boksehandsker og en boksepudde, trampolin, diverse håndvægte, osv. - DPHs far kan væltes omkuld, men han rejser sig altid igen. 

Ville handle med noget, der ikke rådnede!

Der har altid været handel i blodet på min far. Som barn opdrættede han kaniner og solgte dem, og allerede som 18 årig købte han et nedlagt mejeri og begyndte at handle med frugt og grønt.
 
Det gik dog ikke så godt med den forretning. Fortjenesten fulgte ikke med omkostningerne. Min far har aldrig kunnet sige nej til et godt køb og når det drejer sig om æbler eller bananer, og man køber 20 kasser, men kun kan nå at sælge de 8 inden de begynder at rådne, så ryger fortjenesten. 
Dansk Plattehandel og Eksport - 1972
Så i 1972, da min far havde slikket sårene efter sit første mislykkede forretningseventyr med frugt og grønt, og igen følte trangen til at leve af at handle, blev valget af varer noget helt andet. - Han havde ideen om at specialisere sig og handle med ting, der kunne tåle at ligge på lager i længere tid, valget faldt på platter. Firmaet kom til at hedde Dansk Plattehandel og Eksport, og blev en realitet i Februar 1972. 
I starten lå forretningen på 1. salen af dette hus
Dette var et tvillingehus, vi boede i stueetagen i halvdelen af dette hus, og butikken lå på 1. sal.
Masser af platter til salg
Her ses den propfulde forretning. - Allerede dengang var der stavlet op med varer overalt. 

10 år senere og loftet var ved at falde ned i hovedet på os

Ligesom med købene af bananer, så havde Jørgen på 10 år fået opkøbt store mængder af platter og andre samlerartikler. Dem der ikke kunne være i butikken, blev stavlet op på loftet, men en dag opdagede vi, at tapetet begyndte at vulke, og ja loftet var simpelthen ikke stærkt nok til at bære de mange tusinde platter der var stavlet derop. - Loftet var bogstaveligt talt ved at falde ned i hovedet på os!
 
Jagten på et nyt domicil gik igang, og valget faldt på et ret spetakulært hus i det Nordlige Odense. I 1982 flyttede vi til Løkkegravene 49, hvor vi stadig holder til. 
Kort efter at vi har flyttet ud i det store nye hus, begyndte plattepriserne at falde, og handlen med platter blev svær at leve af. - Der skulle findes noget mere at handle mere, og valget faldt på kinesiske lamper. - Vi importerede gamle og nye vaser fra kina, og fik dem monteret til lamper.
 
Det blev starten på mange års engros handel med belysning. 
Her ses vores første udstilling af kinesiske lamper, og sirligt ophængte platter fra belysningsmessen i 1984.  

Begrænsningens kunst er ikke noget Jørgen (eller jeg) besidder...

Der er gennem årerne købt og solgt ufattelig mange fantastiske ting. Og ligesom da min far var helt ung, så har både han og jeg stadig svært ved at sig nej hvis vi får mulighed for at købe nogle gode varer til fornuftige priser.
 
I foråret 2017 købte et kæmpe restlager i Sverige. Vi anede ikke hvad vi købte, men det viste sig at være over 140.000 enheder. - Det tog et halv år at pakke ud, og det fyldte 8 fyldt lastede 40 fods containere. 
Da containerne kom hjem
Lidt uoverskueligt - hvad mod de indeholder
Udpakningen af alle varerne fra BESAM, Mariannelund Sverige.
Vi har i dag et ubegribelidt stort lager af fantastiske ting, både samlerartikler som fx. platter, krus, klokker, dråber, plaquetter, osv., pyntegenstande som fx. figurer, vaser, skåle, lysestager, og andet nips, stel og glas, samt lamper og lampeskærme.
 
Hver en centimeter i butikken og på vores lagre er fyldt til bristepunktet. - Min far er fra den generation, som ikke smider noget ud, alt kan genbruges, og er blevet opbevaret. Selv min fars skoletaske og hans blokfløjte (som han aldrig blev god til at spille på) er at finde i gemmerne. - Vi er nu igang med at rydde op. I den kommende tid vil du kunne finde mange fantastiske ting både i butikken, i vores tilbudsrum, og selvfølgelig online. DPH Trading er i sandhed et besøg værd!
Skoletasken og blokfløjten kan kun findes ved besøg i vores fysiske butik i Odense!
Jørgens skoletaske og blokfløjte kan kun findes ved besøg i vores tilbudsrum i Odense!
Containerne er helt fyldt op!
Massere af ting i containerne
 
 
Tak fordi du læste med i dette ekstra festlige nyhedsbrev! Hvis du har en ven, nabo eller kollega, som du tror kunne være interesseret, er du velkommen til at dele nyhedsbrevet med dem!
Jeg ønsker dig en vidunderlig dag. 
 
De bedste hilsner
 
DPH Trading
Lone Risager Therkelsen
(2.generation hos DPH)
 
 
 
 
 
 
 
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til YouTube-profil   Link til Pinterest-profil  
 
Du kan også se vores kæmpe udvalg af spændende ting, ny og gammelt, på
 
Vi sender primært med GLS. Alle ordre over kr. 999,- leveres fragtfrit i Danmark.Ved køb for under kr. 999,- vil fragt blive tilføjet og præsenteret før betaling.
DPH Trading - Løkkegravene 49 - 5270 Odense N, Danmark